Múzeumok, látnivalók

Gyula városában és környékén sok-sok látnivaló, nevezetesség és múzeum található. Ez az oldal segít Önnek, hogy hol és mit érdemes meglátogatni a mi kis városunkban! Jó időtöltést kíván a Brillapartman Gyula!  
Gyulai Vár
Helyszín: Gyula, Várkert (Google Térkép)
Leírás: A várban működik a vármúzeum, ahol az érdeklődők 24 kiállítóteremben járhatják végig, közel hét évszázad történetét. Az emeleten várúrnői várúri és várnagyi lakosztályok, várúri hivatali szoba, a szandzsák bég fogadószobája, fegyvertár, alabárdos terem és lovagterem látható. A vár falai közé visszaköltözött gyulai Várszínház már a sokadik évadját kezdi.
 
Sétáló utca
Helyszín: Gyula, Városház utca (Google Térkép)
Leírás: A Gyulai sétáló utca igen hosszan húzódik. A gyönyörű szobrok és műemlékek ötvöződnek a modern kori épületekkel. Az utcán található boltok és butikok széles körűen elégítik ki a városba látogató turistákat. Többek között itt található Gyula és a környék legszebb szökőkútja is!
 
Kossuth-tér
Helyszín: Gyula, Eszperantó tér (Google Térkép)
Leírás: A Kossuth tér szinte egybeolvad a sétáló utcával. A téren parkolási és kiülési lehetőség található.
 
Póstelek Szabadidő központ
Helyszín: Gyula, Póstelek (Google Térkép)
Leírás: A Gyulától kb 10 km-re található szabadidő központ alkalmas családok és párok kikapcsolódására egyaránt. Pósteleken étterem, kastélyrom, műjégpálya és sok más lehetőség várja az oda látogatókat!
 
Erkel-ház
Helyszín: Gyula,  (Google Térkép)
Leírás: A felújítás a DAOP-2.1.1/B-09-2009-0016 számú ROP pályázatnak köszönhetően 155.069.356 Ft támogatásban részesült az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A projekt 2010. szeptember 15-től a megnyitóig tartott, s eredményeképp egy modern, interaktív, látogatóbarát múzeum jött létre, mely méltó emléket állít a himnusz atyjának. További információkért kattintson a www.visitgyula.com weblapra
 
Ladics-ház
Helyszín: Gyula,  (Google Térkép)
Leírás: Az L alaprajzú, földszintes polgárház a 19. század elején épült barokk stílusban. A gyulai Ladics-Ház az egykori megyei polgári elit különleges emléke, ahol 3 generáción át gyűjtötték a családi relikviákat, hagyatékokat. A múzeum 6 szobában mutatja be a 19-20. század vidéki polgári világát.
 
Májvádi erdő
Helyszín: Gyula, Városerdő (Google Térkép)
Leírás: Az erdőben megtekintheti a helyi környezetben élő állat- és növény-világot!
 
Gyulai Dúzasztó Tűs-gát
Helyszín: Gyula, Várkert (Google Térkép)
Leírás: A Fehér-Körös Gyulához legközelebb eső folyó, mely vize táplálja az Élővíz-csatornát átszelő "Kiskörösként" is hívott folyócskát. Gazdag élővilággal rendelkezik, menyhal, Magyar és Német bucó, Selymes durbincs, Süllő, Vízimadarak is élnek itt. Vízisportokra és horgászatra is alkalmas hely.
 
Csigakert
Helyszín: Gyula, Csigakert (Google Térkép)
Leírás: Szép környezetben kellemes sétákat és pihenések, akár piknikekre is alkalmas szabadtéri kert.
 
Szanazug
Helyszín: Gyula, Szanazug (Google Térkép)
Leírás: A Gyulától kb 10 km-re található szabad-strand ahol kellemes órákat tölthet el. A két folyó összefolyásánál lévő Szanazúgnál lehetőségünk van hajózási és fürdési lehetőségre.
 
Almássy Kastély Képtalálatok a következőre: almásy kastély
Helyszín: Gyula
Leírás:Minden amit még egyetlen kastély sem mesélt el.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.